torstai 3. lokakuuta 2013

Nujerra flunssa!

Elämme syksyisin kiireistä aikaa ja ilmat viilenevät äkkiä, elimistömme ja vastustuskykymme on lämpimän kesän jälkeen koetuksella! Vaikka kuinka hyvin yrittäisimme noudattaa terveellisiä elämäntapoja, osa meistä silti sairastuu. Kokonaisvaltainen hyvinvointi onkin tasapainottelua terveellisen ruuan, liikunnan ja levon välillä. Sunny'sin niksinurkka vinkkaa teille, rakkaille lukijoille, erinomaisen rohdon flunssan karkoittamiselle ;) Lisää nämä kaksi ruoka-ainesta (tai ainakin toinen) osaksi päivittäistä ruokavaliotasi edesauttamaan tervehtymistäsi.

Sitruuna ja inkivääri. Nämä luonnon antibiootit auttavat pysymään terveenä. Sitruuna on C-vitamiini-rikas, se sisältää paljon antioksidantteja ja flavonoideja. Sitruunalla on paljon terveysvaikutteita, se auttaa mm. päänsärkyyn, pahoinvointiin ja närästykseen. Voit desinfioida nielun sitruunamehulla, eli se auttaa myös kipeään kurkkuun :)
Inkiväärtä on käytetty jo tuhansia vuosia lääkkeenä erilaisiin kipuihin ja sairauksiin. Se on hyvin mausteinen, mikä lisää syljen eritystä ja helpottaa nielemistä. Se toimii hyvänä lääkkeenä vilustumiseen, vastsakipuihin ja sitä voi käyttää myös pahoinvointiin. Inkiväärtä ei kuitenkaan suositella raskaana oleville.


Aloita aamusi sitruunamehulla: purista yhden sitruunan mehut esim. veteen tai teehen. Sitruuna virkistää sekä kehoasi että mieltäsi. Hapokkuutensa ansiota se puhdistaa sisäelimet, kuten maksan.
Inkivääristä saat erinomaista teetä: kuori inkivääri ja paloittele se. Kiehauta vedessä noin 20 minuuttia, jotta inkivääriä liukenee siihen. Poista ylimääräiset palat, ennen kuin nautit teen. Maku on hyvin voimakas, joten oman maun mukaan voit lisätä hunajaa tai agavesiirappia. Tähän on myös hyvä lisätä sitruunamehua :)
Viilenevillä ilmoilla tulinen ruoka lämmittää ja inkivääri lisää pientä tujua ruokaan kuin ruokaan. Käytä sitä mausteena ruuissa: raasta tuoretta inkiväärtä (n. 1cm vartta) paistoöljyn sekaan!  
Lisää sitruunan terveysvaikutuksia: Huffington post ja Tohtori.fi
Lisää inkiväärin terveysvaikutuksia: Tohtori.fi ja Yle


Pidetään huolta itsestämme <3   

P.S. Musita, että sitruunan liikakäyttö vahingoittaa hammaskiillettä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!